The Band

Big Band goes Small Band består av:

Mårten (Picture by Andreas Paulsson)
Mårten (Picture by Andreas Paulsson)

Mårten Lundgren, trumpet och sång.

För mer info om Mårten se ”About” på denna hemsida.

ida

Ida Hvid, bas

Ida är en flitigt anlitad bassist på främst den Köpenhamnska jazzscenen.
Hon leder även en rosad trio där även vår pianist Zier ingår och där de hyllar den stora Oscar Peterson.
Förutom denna trio spelar hon med många både danska och gästande musiker och i många olika konstellationer, allt från duo till storband.

Foto: Karolina Thorarensen
Foto: Karolina Thorarensen

Zier Romme Larsen, piano

Zier befinner sig i mitten av 20-åren men är redan en etablerad pianist i Köpenhamn och är engagerad i många olika konstellationer.
Han finns redan som sideman på flera skivor men har nyligen gett ut sin andra skiva i eget namn Stories.
Zier har en egen röst, men älskar samtidigt sin store husgud Oscar Peterson, och det var ett självklart val att Zier tillsammans med Ida Hvid och Alvin Queen (trummor) fick spela in skivan O.P. A Tribute To Oscar Peterson.

Cornelia Nilsson. Foto: Christer Männikus
Cornelia Nilsson. Foto: Christer Männikus

Cornelia Nilsson, trummor

Cornelia Nilsson har uppmärksammats mycket på senare tid och tillhör den nya unga generationen jazzmusiker som för traditionen vidare med den äran!
Hon är redan etablerad både i Sverige och Danmark och har hörts i många konstellationer men är nog för den svenska publiken mest känd som trumslagare i pianisten Mathias Landaeus trio. Vid en av alla dessa konserter med Landaeus,  där de spelade med tenoristen Krister Andersson var Orkesterjournalen och recenserade och skrev:
”Hon får paustecken att kännas, rent fysiskt. Senaste tillfället jag hörde en trumslagare av denna kaliber var när Lewis Nash framträdde vid Jazzpartyt på Grand i Lund för många år sedan.”